Hamilelik öncesi yapılabilen hareketler aynı şekilde yapılamaz.
Anne karnında büyüyen bebek gebelik haftası ilerledikçe vücut dengesini değiştirir. Bu değişikliklere bağlı olarak hamile kadının vücut dengesi değişir. Vücut dengesi değiştiği için hareket yaparken yaralanma riski artar.
Denge gerektiren egzersizlerden, fazla çömelmekten, çaprazlayarak adım atmaktan ve hızlı yön değiştirmekten kaçınmalısınız.
Temas sporları: Beden bedene yapılan sprolar gebeliğe uygun değildir. Mücadele sporları da bu grupta değerlendirilebilir. Yarışma şeklindeki aktivitelerden kaçınılmalıdır.
Düşme ve karın travması riski yüksek olan aktivitelerden vazgeçmelisiniz.
Yüksek darbeli sporlar: Eklemlere ani ve yüksek güç bindiren basketbol, futbol, tekvando gibi sporlar gebelikte uygulanmamalıdır. Sarsıntı ve zıplamalı hareketlerden kaçınılmalıdır.
Raket sporları: Tenis, masa tenisi gibi sporlar gebelikte yapılmamalıdır.
Su altı sporları: Su altında yüksek su basıncına maruz bırakan dalma tipinde sporlar gebelikte uygulanmamalıdır.
Hamilelikte meydana gelen hormonal değişiklikler eklemleri esnekleştirir. Gebelikte bağ dokusu daha gevşek olduğundan eklemlere aşırı kıvrılma veya gerilme yaptırılmamalıdır. Eklemler sabit olmadığından atlamalı hareketler ve ani yön değişiklikleri yapılmamalıdır. Bel geriye doğru aşırı bükülmemelidir.
Aortokaval kompresyondan sakınmak için gebeliğin 4. ayı tamamlandıktan sonra sırtüstü yatar pozisyonda egzersiz yapılmamalıdır.
Ikınma ile yapılan egzersizlerden kaçınılmalıdır.