Tüpbebek Başarısını Artıran Diğer Yöntemler

Stoplazmik Transfer

Kötü yumurta ve embriyo kalitesi varlığında tekrarlayan tüpbebek başarısızlığını önlemek amacıyla denenmektedir. Günlük kullanıma girmemiştir.

Blastokist Kültürü

Tüpbebek uygulamasında yumurtalar toplandıkan 2-3 gün sonra transfer edilir. Ancak 2-3 günlük embriyolardan çok kaliteli olmayanlar, birkaç gün daha beklense bozulacaktır. Bunlar bozulmadan rahime konduğunda rahimde bozulur ve gebelik meydana gelemez. Bu durumda embriyo, yumurta toplandıktan sonra 5-6 gün beklenip blastokist aşamasına getirilir. Halen bozulmamış olanlar verilir. Bu, bozulacak yumurtaların baştan ekarte edilmesini sağladığından tüpbebek başarısını artırır.

Endometrial Ko-kültür

Embriyolar, tedaviye başlanmadan anne adayından alınıp dondurularak saklanmış endometrium (rahim iç tabakası) hücreleri üzerinde yetiştirilir. Bunun tüpbebek başarısını artırdığı düşünülmektedir.

Tüplerin Çıkarılması

Tüplerinde tıkanıklık olan kadınlarda tüpbebek uygulaması sonrası tüplerde biriken sıvının rahim içine boşalması ile yerleştirilen embriyonun rahime tutunma şansı azalır. Bunu önlemek için tüpleri tıkalı olan anne adaylarında tüpbebek uygulamasına başlamadan önce tüpler alınırsa başarı oranı artacaktır.

Mikrodiseksiyon TESE

Menide sperm saptanamayan baba adaylarının testisten alınan biyopsi örneği mikroskop altında inelenir. İçinde sperm olabileceği düşünülen kanallar açılaak içinden alınan spermler tüpbebek için kullanılır.

https://izmirkarsiyakakadindogummerkezi.com/tupbebek-basarisini-artiran-diger-yontemler/